Egy nagy fába vágtuk most a fejszénket, mert a balatoni ingatlanok áráról fogunk beszélni, pontosabban írni. Nem egy egyszerű téma, és ráadásul általánosságban kell róla értekeznünk, ami csak még nehezebbé teszi. Nos, vágjunk bele! A végére meg fogod látni, hogy lehet most van idő az idő egy ilyen balatoni nyaraló megvételére.

Maga az ingatlan állapota

Az alap dolgokat vettük előre. Így természetes, hogy az ingatlan építése meghatározó az árban, ugyanúgy, ahogy a szerkezete is. Tehát nem mindegy, hogy egy faházat vásárolunk meg, vagy egy klasszikus téglaházat. Az ingatlan állapota szintén nem elengedhető szempont. Természetes, hogy egy felújításra szoruló ingatlanhoz olcsóbb hozzájutni, mint egy frissen felújítotthoz. De talán pont ez is az egyik szépsége az ingatlanpiacnak. Mindenki megtalálja benne azt, amit igazán szeret.

A Balaton melyik partja?

Talán nem is gondolnánk, de az ingatlanárak azt mutatják, hogy nem mindegy melyik partot választjuk. Adódik a kérdés: Észak vagy dél? Nos, a számok azt mutatják, hogy a déli parton magasabb ingatlanárakkal találkozhatunk. Ennek a kimondott részletezésébe nem nagyon mennék bele, de ebben a cikkben pontosan erről a témáról írtunk. Olvasd el!

A vízparttól való távolság

Nagyon jól tudja mindenki, hogyha ebben a térségben szerez valaki ingatlant, akkor az 80 százalékban a víz miatt van. És pont ez az oka annak, hogy az egyik legfontosabb befolyásoló tényező maga a vízparttól való távolság. Tény, hogy egy ugyanolyan ingatlan árában két-háromszoros különbség is adódhat, ha egy vízparthoz nagyon közeli, vagy kicsit távolabbi nyaralót vizsgálunk.

Szerencsére, hogyha nálunk keresgél valaki, akkor mindkettőre talál magának megfelelő nyaralót/házat.

A piaci környezet

Az ingatlanpiac most igazán pezseg. Ez sok mindennek köszönhető, de talán elsősorban a soha nem látott állami támogatottságnak. A CSOK, a Babaváró hitel, a támogatott hitelek egész sora mellett, az emelkedő fizetések mind arra ösztönzik az embereket, hogy most szerezzenek ingatlantulajdont. Éppen ezért már csak egy jó szakember kell, aki ebben segít. Ne keress tovább, hanem fordulj hozzánk! Kiemelkedő szolgáltatásban lesz részed, és persze álmaid új ingatlanja a tulajdonodba kerül.