Akadnak még mindig olyan emberek, akik szeretnek mindent saját maguk megoldani. Ez egyfelől dicséretes hozzáállás, viszont van ennek egy másik oldala is. Ha sok mindennel foglalkozunk, akkor egyszerűen nem tudunk olyan alaposak lenni egy konkrét dologban. Éppen ezért szükségünk van az adott területen belül egy szakemberre. Az ingatlanoknál meg pláne így van.

Az ingatlan ára

Egy nagyon komoly tévhit terjeng, amelyet nem árt, hogyha most tisztázunk. Sokan úgy gondolják, hogy amennyiben ingatlanközvetítőn keresztül vesz meg egy ingatlant, akkor az többe kerül neki, minthogyha maga találta volna meg, mondjuk az internet segítségével. Ez nem igaz. Az ingatlanok árai úgy kerülnek meghatározásra minden esetben, hogy tartalmazzák a jutalékot. Az, hogy ez az eladónál marad, vagy a közvetítőnél, az vevő szempontból mindegy is.

Egy külső segítség

Nem elhanyagolható szempont, hogy egy külső szemlélő, vagy résztvevő nagyon sok kényes pont felett átsegíthet minket. Egy tárgyalás folyamán kiemelten fontos lehet, hogy az ingatlan közvetítő érzelmileg nem érintett, így könnyebben talál megoldásokat. Nem fontos, neki, hogy egy adott ingatlant vegyünk meg, hiszen többet is tud ajánlani. És valljuk meg, hogy az ingatlan eladók gyakran irreális elvárásokat szeretnének érvényesíteni. Az ingatlanközvetítő pedig még a hitel ügyintézésben és az adásvételi szerződésben is segítségünkre lehet.

Az idő tényező is fontos

Az előző két fontos előny mellett még az idő szól az ingatlanközvetítők mellett. Az ingatlan közvetítőt egyfajta előszűrőnek is tekinthetjük. Hiszen a mai modern technika csodákra képes. Biztos mással is előfordult már, hogy szép képeket látott megtetszett az ingatlan. Kiment megnézni, és a képek messze se fedték a valóságot, és felesleges időtöltés volt megnézni. Ilyen egy profi ingatlanközvetítő cégnél, mint a City Cartel nem fordulhat elő.

Összegezve talán ez az a három legfontosabb tényező, amely miatt jobban járunk, hogyha ingatlan közvetítő segítségét kérjük abban, hogy álmain balatoni ingatlanjához jussunk. Ha Te is erre vágysz, keress fel minket! Mi a legjobb tudásunk szerint segítünk, hogy időt, energiát, és pénzt spóroljunk meg Neked.