Egy átlagos ember élete során általában 3-4-szer vásárol új ingatlant. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy ilyenkor a megfelelő emberrel tudjunk együttműködni. Vannak, akiket ért negatív tapasztalat, van, akit nem, ilyen ez az ingatlanpiac. Mindazonáltal ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezzen egy jó ingatlanos:

Felkészült

Egy olyan ingatlanos, aki felkészültnek mondja vagy gondolja magát, mindig hord magánál lézeres mérőt. Sőt, még lábzsákot is (évszaktól függően), hogy ne sározzon, jó minőségű fényképezőgépet, mindenfajta anyagot, ami egy ingatlan kapcsán előjöhet (megbízási szerződés, meghatalmazás,),

Tud a helyszínen alaprajzot rajzolni, be tudja lőni az égtájakat – szóval felkészült. Tehetünk fel neki keresztkérdéseket akár a környékről is, a szomszédokról, az épületről. Ezért érdemes olyan ingatlanost választani, akik környék specifikus.

Őszinte

Egy jó és becsületes ingatlanos minden esetben őszinte a tulajdonossal, és a vevővel is. Ezen nem szabad fennakadni. Egy jó szakember a helyszínen hamar fel tudja mérni az ingatlanban rejlő lehetőségeket és el fogja tudni adni akkor, ha azt a piaci árakhoz megfelelően közelítjük. Hiszen az ingatlanosnak érdeke, mindkét felet (az eladót és a vevőt is képviselni).

A mai piacon az ingatlanok nagy része alapból kicsit túlárazott, ami jó árban kerül fel, szinte azonnal elkel. Szóval az ingatlanossal érdemes őszintén beszélni és érdemes meghallgatni az ő véleményét is, általában érdemes hallgatni is rá, nem fog rábólintani az előzetesen elképzelt és elrugaszkodott elképzeléseidre.

Ugyanígy a vevő félnek is érdemes erre figyelnie, hiszen lehet nézegetni olyan ingatlanokat, de csak időrablás.

Kiemelkedő kommunikáció

Itt most nem arra kell gondolni, hogy lyukat beszél az ember hasába. Hanem arra, hogy mind eladói, mind vevői oldalról olyan élmény vele beszélni, hogy szívesen ajánljuk tovább. A lakásvásárlásnak és eladásnak egy nagy élménynek kell lenni. Ebbe nem rondíthat bele, egy minden lében kanál, tudálékos, nyomulós ember.

Az a szerencse, hogy nálunk ilyen embert nem találsz. A legtöbb ügyfelünkkel már-már baráti viszonyt is kialakítunk. Éppen ezért, ha balatoni ingatlanban gondolkozol, keress fel minket! Meg fogod tapasztalni, milyen egy profi és sikeres együttműködés.