Talán mindenki ismeri Elisabeth Gaskell könyvét az „Észak és dél” című történetet. A napokban pont szóba jött nálunk ez a könyv, és arra gondoltunk mi lenne ha ilyen szempontból közelítenénk meg az egyik nagy szerelmünket a Balatont. Ahogy a könyvet olvasva is mindenkinek az egyik szimpatikusabb, mint a másik, szerintünk a Balaton északi és déli partja között is így lehet. Nézzük hát az érveket!

Miért legyen északi part?

Kicsit elfogultak leszünk az elején, ezt be kel vallani. 🙂 Az északi part panorámája valahogy közelebb áll a szívünkhöz. Azok számára ideális választás, akik aktívan szeretnek nyaralni, ugyanis megannyi kirándulási lehetőséget biztosít a pihenés mellett, a bortúrákról és a szőlőskertekről nem is beszélve. Strandolás szempontjából talán nem a legelőnyösebb a családosok számára, mivel sajnos a legtöbb strand fizetős. De amennyiben egy balatoni nyaraló vásárlásában gondolkozunk, akkor ez talán nem akkora probléma. Annyit azért meg kell jegyezni, hogy itt kevésbé sekély a part, mint a déli parton, ezért a kisgyermekeseknek ezzel is kalkulálnia kell.

Válasszuk a déli partot?

Ha az előbb is a látvánnyal kezdtük, azért a déli partra sem lehet panaszkodni ilyen szempontból. Általában homokos part, és sekély víz várja a strandolni érkezőket, amely egyértelműen egy nagy előny. Az autópálya felőli megközelítése is kicsivel könnyebb, de persze ez attól is függ, hogy honnan érkezünk. Egy kicsit szakmázva azt azonban meg kell jegyezni, hogy a déli parton általában drágábbak az ingatlanok, mint az északin.

Melyik lesz a befutó?

Igazság szerint, erre egyértelmű választ nem lehet adni. Csak az a biztos, hogy akkor jársz a legjobban, hogyha egy helyi, profi ingatlanos segít Téged abban, hogy megtaláld álmaid nyaralóját. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy válassz minket! Bennünk nem fogsz csalódni, és valóban hozzásegítünk az egyik álmod megvalósulásához.