Az ingatlan vásárlás sosem volt egy könnyű menet és most sem lett az. Számos olyan tényező van, amelyet érdemes figyelembe venni. Relatív magas pénzekről beszélünk, amikor új otthont, vagy egy új nyaralót veszünk, ezért az alábbi dolgokat érdemes megfontolnod, mielőtt belevágsz ebbe a nagy kalandba:

Több ingatlant is nézz meg!

Ugyanúgy ahogy szerelem is ritkán van első látásra, az ingatlanoknál is ritkán lesz az első megtekintett az igazi. Nem azt mondjuk, hogy nincs ilyen (mert van), csak azt, hogy nem ez a jellemző. A Balaton bármely környékéről számos ingatlan lehet számodra megfelelő. A legegyszerűbb, hogyha felkeresed a citycartel.hu oldalt, és rászánsz 1-2 órát, hogy kigyűjtsed a számodra szóba jöhető ingatlanokat.

A másik lehetőség, hogy megkeresed az egyik kollégánkat, és ő segít neked legjobb tudása szerint.

Ár-érték arányban vizsgálódj!

Tegyük fel, hogy a Balaton parttól ugyanolyan távolságra tudsz venni egy 60 négyzetméteres ingatlant, 30 millió vagy 42 millió forintért? Mi lehet a különbség oka? Vélhetően az ingatlan állapota. Ebben a szituációban érdemes belegondolnod abba, hogy a felújításai, renoválási költség bele kerül-e számodra annyiba, mint a két ingatlan árának a különbsége? És mennyire sürgős, hogy egyből minden csillogjon-villogjon? Ezt csak Te tudod.

Kattints ide, és nézd meg mire gondolunk” felújítást igénylő” ingatlan alatt! És erre gondolunk, amikor azt mondjuk, hogy teljesen kész. Sőt, talán ez az ingatlan még szemléletesebb.

A parttól lévő távolság

Valljuk meg őszintén, hogyha ezen a gyönyörű helyen veszel ingatlant, akkor azt a Balaton part miatt teszed. Vagyis minél közelebb szeretnél lenni a vízhez. Nyilván ez az ingatlan árában is megmutatkozik. Azt javasoljuk, hogy törekedj az aranyközépútra, és találd meg a megfelelő árat a megfelelő parttól lévő távolsággal. Egy kis séta fürdés előtt kimondottan jól szokott esni. 🙂

Ne feledd a támogatásokat!

Jelenleg talán soha nem látott mértékben támogatja az állam azt, hogy saját ingatlanod legyen. Ezeket pedig érdemes kihasználni, és nem az államnál hagyni a támogatásokat, és kedvezményes hiteleket. Most van itt a lehetőség, hogy a fent leírtakat szem előtt tartva megszerezd álmaid balatoni ingatlanját.

Már csak az tudjuk javasolni, hogy keress fel minket! Biztos lehetsz benne, hogy együtt megtaláljuk azt a házat, amelyhez később rengeteg szép emléked fog fűződni.