Elég sok embernek megfordul a fejében, hogy a Balatonon vegyen nyaralót. Mégis akadnak, akik szerint luxus fenntartani egy ilyen épületet, azért, hogy nyaranta oda le tudjanak menni pár hétre? Vajon igazuk van? Vagy ezzel az indokkal beszélik le magukat egy bombaüzletről? Járjunk utána!

Közelítsünk anyagi oldalról!

Bár a „Zimmer frei” korszak véget ért,még mindig sokan adják ki házukat, nyaralójukat a „magyar tengernél”. Ez nem kérdés. Egy átlagos család (Anyuka, apuka, 1-2 gyermek), vagy egy baráti pár számára alkalmas két hálószobás apartman Balatonon 40-50 ezer forint körül bérelhető éjszakánként. Persze ez nem egy közvetlen a parton lévő ingatlanra vonatkozik, és nem is Balaton Sound időszakra. .Ha egy ilyen társaság tőlünk bérel ingatlant, akkor általában legalább 5 napra érkeznek, de inkább hétre. Számoljunk 7 nappal, az pedig összesen 280 ezer forint egy hétre!

12 hetes szezonnal nyugodtan számolhatunk, de hogy ne vádoljanak minket elfogultsággal, ezért legyen csak 9 hét, 2 millió 520 ezer forint, évente. Azaz 10 év alatt 25 millió forint.

Most nézzünk ingatlant!

Ahogy lenni szokott ugorjunk fel a www.citycartel.hu oldalra! Hiszen itt találjuk meg az egyik legszélesebb körű, és egyedi ajánlatokat az ingatlanpiacon. Ahogy itt megadjuk a paramétereket, számos találatot ad ki az oldal a 2 szobás balatoni ingatlanoknak. Az ingatlanárakat végigböngészve azt láthatjuk, hogy 15 és 35 millió forint közötti árakkal találkozunk. Ennek a számtani közepe pontosan 25 millió forint. Vagyis pont annyi, mint amennyit közelítő számítások szerint kereshetünk vele 10 év alatt.

Értelmezzük a lehetőségeket!

Az első a legkézenfekvőbb, vagyis 10 évig kiadjuk a balatoni ingatlanunkat, ez idő alatt visszahozza a befektetett pénzt, majd eladjuk. Ezzel 10 év alatt jelentős nyereségre tettünk szert.

A második ugyanez, csak nem adjuk el, hanem továbbra is bérbe adjuk, és tovább pörgetjük a nyereségünket. És ne feledjük, hogy egyik esetben sem számoltunk azzal, hogy az ingatlan értéke tovább nőhet, ami megint csak extra profitot jelent.

És tegyük a szívünkre a kezünket, hogyha valaki most azt mondja, hogy 10 év alatt megduplázza a pénzünket, arra nem igazán mondanánk nemet. Mi tehát a teendő? Keress fel minket, és mi megtaláljuk számodra az ideális nyaralót! Innentől fogva pedig passzívan elkezd növekedni a vagyonod.