Bár akadnak olyanok, akik még mindig úgy gondolják, hogy nincsen szükségük egy ingatlanosra, de azért a többség már látja, hogy ez egy tévhit. Ugyanúgy, ahogy egy jó építészre, ügyvédre, autószerelőre szükségünk van, ugyanúgy egy ingatlan szakemberre is. Csak az ú segítségét egy életben (általában) 3-4-szer vesszük igénybe.

Fontos az őszinteség

Egy hivatásos ingatlanközvetítő nem akarja megtéveszteni sem a vevőt, sem az eladót. Ha valami levon a lakás értékéből, azt megmondja, reális, az eladónak kedvező árat ajánl, szép fotókat készít, alaposan felméri a lakást. Ezt hívják klasszikus win-win szituációnak, mert mindenki nyer vele.

A kapcsolattartás

Egy jó ingatlanos folyamatosan tartja a kapcsolatot úgy a vevővel, ahogy az eladóval is. Sőt, a legprofibbak még az eladás után kis idővel meg is kérdezik a vevőtől, hogy sikerült-e befejezni a költözést vagy átalakítást. Büszkén mondhatjuk, hogy nem egy City Cartel-es munkatársat, még meg is hívtak egy italra, hogy bemutassák, hogyan lakták be az új otthonukat.

A segítőkészség

Elengedhetetlen része ennek a munkakörnek, hogy nem csak anyagilag, hanem emberileg is kedvezően járjon mind az eladó, mind a vevő. Természetesen mindenki pénzért dolgozik. De itt fontos, hogy ne a dollárjelek pörögjenek a közvetítő szeme, előtt, hanem tényleg a legjobb megoldást találja meg a résztvevők számára.

A segítőkészség ott is tetten érhető, hogy nem feltétlen kell tudni mindenre egyből a választ. Kérdez, felír, utánanéz, és utána tájékoztat. Ennek így kell működnie, Kevesebbel ne érjük be, hiszen mi magunk választhatunk ingatlan szakértőt.

A türelem

Ebben a felsorolásban nincsen legfontosabb rész, de ha van, akkor ez az. A legtöbb embert az zavarja, hogyha gyorsan rá akarnak tukmálni valamit. Ez mindenre igaz, nem csak az ingatlanra. És a türelem azért ér „aranyat”, mert a vevő is gyorsan meg szeretné szerezni az ingatlant, az eladó is gyorsan el akarja adni. Ha ebbe egy türelmes közvetítő nem s”piszkít” bele, akkor egy kellemes hangulatú, gyors folyamat megy végbe.

Egyetértesz azzal, hogy a Te ingatlan közvetítődnek rendelkeznie kell ezekkel a tulajdonságokkal? Ha igen, akkor keress fel minket! Nálunk meg fogod találni ezt az embert.