Ha valamikor, akkor most aztán tényleg érdemes belevágni egy ingatlanvásárlásba a Balatonnál. Sok az állami támogatás, és ez lehetővé teszi, hogy relatív olcsón és könnyedén megszerezhess Magadnak egy új nyaralót vagy házat. Ez akár később komoly üzleti profitot is jelenthet. Gyere, és nézd meg, hogy mekkora a támogatottság.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy egyszer igényelhető állami támogatás. Nagyságát az határozza meg, hogy mennyi gyermekünk van (vagy vállalunk 10 éven belül), illetve hogy milyen ingatlant veszünk (új vagy régi építésű), és hogy mekkora az alapterülete. 3 gyermek és megfelelő ingatlan esetén akár 10 millió forintot is kaphattunk. A minimum megkapható összeg 600 ezer forint.

Sőt, további támogatásként olyan kedvezményes hitelt is kaphatunk 10 millió forint értékben, amelynek fix és maximalizált kamata van a teljes futamidőre. Ezt hívtuk „CSOK 10+10”-nek. Ezzel történt jelentős előrelépés, hiszen ezt a 10 millió forintos kedvezményes hitelt már a 2 gyermekes családok is megigényelhetik. És a hab a tortán az, hogy a 3 gyermekeseknek a kedvezményes hitel 10 millióról 15 millióra nőtt. Ez pedig arra késztetett, hogy körülnézzünk az országban, hogy ehhez a 10+15 millió forinthoz mekkora hitelt kell felvenni, hogy álmaink otthonához jussunk.

A Babaváró hitel

Szinte mindenki hallotta, hogy minden olyan házaspár, ahol a feleség elmúlt 18, de még nem töltötte be a 41-et az jogosult a Babaváró hitelre. Ebben az a zseniális, hogy nem kell semmilyen fedezetet adni, és még kamatot sem kell fizetni. Legfeljebb akár 10 millió forintot is igényelhetünk, amelyre maximum havonta 50 ezer forintot kell törleszteni. Ehhez az kell, hogy 5 éven belül szülessen egy kisbaba a családba. Ráadásul a baba születése után 3 évig nem kell törleszteni. A második gyermek érkezésekor a tartozásunk 30%-át átvállalja az állam, a harmadiknál pedig megszűnik a tartozás.

A két lehetőséget egybeolvasztva akár 20 millió forintot is kaphatunk havi 50 ezer forintért. És akkor még nem is beszéltünk a CSOK-hoz kapcsolódó kedvezményes hitelről. Így már csak annyi a dolgod, hogy megtaláld az ideális balatoni ingatlant. Itt jövünk mi a képbe! Keress fel minket! Nálunk profi szolgáltatás mellett könnyedén megszerzed az őj házadat.