Ebben a nagy melegben igazság szerint csakis a vízparton lehet jól érezni magunkat. Ráadásul most olyan szintű állami támogatottsága van az ingatlan szerzésnek, mint korábban talán soha. Nézzük is meg, hogy milyen lehetőségek vannak, amely hozzásegíthet Téged és családodat egy igazi balatoni álomotthonhoz!

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Ez egy nagyszerű lehetőség a családosok számára. Korábban SZOCPOL néven volt ismert, de ez annál egy újabb és jobb verzió. A gyermekeink száma, az ingatlan mérete, és építése alapján (új vagy régi) meghatároznak egy maximális összeget, amelyet megigényelhetünk.

Fontos, hogy ez egy vissza nem térítendő állami támogatás, vagyis egyáltalán nem kell egy forintot sem törleszteni, vagy hasonló.

Azért, hogy jobban átlásd, mekkora összeget kaphatsz, készíthettünk egy táblázatot, íme:

CSOK 2019

CSOK 2019

Tehát a „legjobb” esetben akár 10 millió forinttal is gazdagabb lehetsz. És itt kell megjegyezni, hogy emellé akár 15 millió forint államilag támogatott hitelt is felvehetsz. Ez azt jelenti, hogy a kamat maximalizálva van, és végig fix törlesztésed lehet. Ilyen a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel. De mielőtt még felvennénk ezt az akár 15 millió forintot várjunk egy kicsit!

A babaváró hitel

2019 július elsejétől egy korábban még nem látott lehetőség pottyant azok ölébe, akik most szeretnének egy kisbabát. Ugyanis minden olyan házaspár, ahol a feleség 18 évnél idősebb (egyes helyeken 23) és fiatalabb, mint 41, azok felvehetik a Babaváró hitelt. Ennek a legmagasabb összege 10 millió forint.

Azért szuper, mert egyáltalán nem kell fedezetet adni hozzá, és még kamatokat sem kell fizetni. Mindössze az a feladat vele, hogy 5 éven belül szülessen meg az első kisbaba. Illetve természetesen el kell kezdeni visszafizetni, de a havi kiadásunk nem lehet magasabb mint 50 ezer forint, hiszen ennyibe maximálták a törlesztőt.

Ráadásul, amint megszületik a baba 3 évig nem kell törleszteni. Ugyanígy a második gyermeknél is, csak ekkor még a tartozásunk 30% is megszűnik. A harmadik gyerkőc érkezésekor pedig az egész hitel köddé válik.

Akárhonnan is nézzük ez legalább 20 millió forint, amellyel közelebb vagyunk egy balatoni otthonhoz. Nem tudod, hogy melyik ingatlan legyen az? Keress fel minket! Mi biztosan meg tudjuk mutatni neked azt az ingatlan, amely megdobbantja a szívedet.