. Igazság szerint az egész ingatlanpiacot lázban tartja az állam új kezdeményezése a Családvédelmi Akcióterv. Talán soha ekkora támogatottsága nem volt még a családoknak, és annak, hogy ingatlant szerezzenek. Ennek részét képezi a babváró 10 millióra keresztelt állami támogatás is. Mi azt mondjuk érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, méghozzá okosan. Íme, a részletek:

Mi a babaváró 10 millió forint?

Ez nem már, mint egy kedvezményes hitellehetőség. Nem olyan állami támogatás, mint a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amelyet nem kell egyáltalán visszafizetni, mégis egy nagy lehetőség. Minden 18 és 40 év közötti hölgy igényelheti. Még 10 millió forint esetén sem lépheti át a havi törlesztés az 50 ezer forintot.

Amikor megszületik az első gyermek, akkor 3 évre fel tudjuk függeszteni a törlesztést. A második gyermek érkezésével a tartozás 30 százalékát elengedik. Ha ez még nem lenne elég vonzó, akkor elmondjuk azt is, hogy a harmadik gyermek megszületésével pedig a teljes tartozásunk a múlté, többé egyetlen forintot sem kell visszafizetnünk.

A fenti is említett CSOK-kal együtt tehát akár 20 millió forintunk is lehet ingatlan célra 3 tervezett gyermek esetén. Már csak az a kérdés hogy hol vegyünk ingatlant?

Szerintünk a Balaton ideális lehetőség

Induljunk ki abból, a konkrét opcióból, hogy az első gyermek érkezés után 3 évig nem kell törleszteni. Magyarul anyagi előnyök mellett csak a gyermek nevelésre kell figyelni. Hol lehetne kellemesebb környezetben fejlődnie egy csöppségnek, mint a Balaton környékén.

Számos család él így (főleg nyáron), hogy az anyuka lent van a lurkókkal a jó időben, az apuka pedig hét vége felé csatlakozik hozzájuk.

Amennyiben pedig mégsem ezt a megoldást választanánk még mindig adott a lehetőség arra, hogy a Balaton környékén megvett ingatlant bérbe kiadjuk. Az gondoljuk, mondani sem kell, hogyha befektetésként tekintünk az ingatlanra, akkor az államtól kapott pénzt megtöbbszörözhetjük.

A Balatonon lévő ingatlanokban pedig előszeretettel segítünk. Ha jobban belegondolunk idén július 1-től (innen indul a babaváró 10 millió-s program) minden adott ahhoz, hogy egy nagy lépést tegyünk a jobb élet felé. Éppen ezért keress fel minket! Mi segítünk Neked megtalálni az ideális ingatlant a Balatonon.