Nekünk, magyar embereknek a Balaton szó összefonódik a nyaralással, a fürdőzéssel, és az örömmel. Nem véletlen hívjuk magyar tengernek. És titkon minden kisgyermek arról álmodik, hogy majd ha nagy lesz, akkor lesz itt egy ingatlanja, és itt fogja tölteni az egész nyarat. Ne feledjük el ezt a gyerekkori álmot, valósítsuk meg most!

Mindenki számára kedvező áron található nyaraló

Jelenleg a Balaton környékén – természetesen ez a Balaton közvetlen távolságától függően – kedvező árakat is tapasztalhatunk. Elég, hogyha felmegyünk a citycartel.hu oldalra, és itt végzünk egy kis privát piaci elemzést. Magyarul megnézzük, hogy a Balaton környéki ingatlanok mennyibe kerülnek.

Nyilván ez egy nagy terület, és vannak eltérések az azonos méretű ingatlanok között, ezért mi most a teljesség igénye nélkül csemegézünk csak a feldobott ingatlanok között. Találtunk például a Balatontól 700 méterre elhelyezkedő 2 szobás 45m2-es ingatlant 15 millió forintért. Ez sok mindennek nevezhető, csak éppen drágának nem.

A másik ilyen hirdetés, amelyen megakadt a szemünk az egy siófoki 92 négyzetméteres családi ház. Mindössze 600 méterre a Balatontól 42 millió forintért. Az ilyen ajánlatokra azonnal érdemes lecsapni.

Természetesen vízparti új lakásokból sincs hiány, az ottani árak a 700.000 Ft/m2-től egészen 1.200.000 Ft/m2-ig is elmehet. Tény, hogy a Balaton közvetlen partján az árak nem épp olcsóak, de igény mindig van rá, ezért az ott található ingatlanokra is igen nagy kereslet mutatkozik.

Ahogy látjuk ezeket az árakat, kiderül belőle, hogy tényleg mindenki megtalálhatja benne a saját magának valót és ezekre érdemes lecsapni most, hiszen előbb-utóbb valaki más elhappolja az orrunk elől. Másfelől pedig ezek az árak záros időn belül nem valószínű, hogy olcsóbbak lesznek. Tehát ideális az időpont ingatlanvásárlásra.

Állami támogatások

És ne feledjük el, hogy most minden adott ahhoz, hogy ingatlant vegyünk a Balatonon. Az árakról már ejtettünk pár szót. Ezen felül fontos, hogy jelenleg kimondottan olcsó hiteleket tudunk felvenni. Most 3-5 százalék a hitelek kamata, szemben mondjuk egy jó 10 évvel ezelőtt ez 12-15% volt. Ha fix hitelt választunk, akkor pedig az egész futamidőre alacsony törlesztővel számolhatunk.

És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mekkora óriási támogatást kapunk az államtól. Elég mondjuk a CSOK-ra gondolni, ahol akár 10 millió forintot is kaphatunk, amelyet nem kell visszafizetni, vagy a családvédelmi akciótervre, amely újabb 10 millió forintot érhet.

Minden feltétel adott, hogy Te is szerezz magadnak egy ingatlant a Balatonon. Keress fel minket! Segítünk abban, hogy valóban az az ingatlan legyen a Tied, amellyel valóra váltod a gyermekkori álmodat.