Az ingatlan piac látszólag egyszerű, hiszen van, aki el akar adni valamit, és van, aki venni akar. Adódik a kérdés minek ide még más szereplő? Ez azonban egy fals megállapítás, Hiába sokan saját maguk akarnak eladni, gyakran problémákhoz vezet. Éppen ezért fontos megmutatni, hogy egy ingatlanos tényleg mikor segít Téged. Tarts velünk!

Amikor meglátja az egyediséget

Az ingatlan eladás nem sorozatgyártás. Mind az eladó, mind a vevő számára ez egy egyszeri alkalom. Nem lehet olyan emberrel jól együtt dolgozni, aki csak számokat lát, meg négyzetmétereket. Egy ingatlanos akkor tud Téged kimondottan támogatni, hogyha az ingatlanban meglátja az egyediséget. Azt a kis pluszt, amelytől ez nem csak egy ingatlan lesz a sok közül, hanem Az Ingatlan. Ebből szerintünk nem érdemes engedni.

Van a cégnek vevő-eladó piaca

Szerencsére már nem lehet bárkiből ingatlan értékesítő. Jó, illetve kiemelkedő pedig végképpen nem. Hogyha egy kis apró (elnézést a kifejezésért, de „nevenincs”) céggel kerülünk kapcsolatba az felesleges időpazarlás is lehet. Mindig ismerjük meg a háttércéget, és nagyjából meg is tudunk győződni róla, hogy megfelelő partnerünk lesz-e. Példának okán itt van a CityCartel. Stabil, nagy cég, kimondottan nagy adatbázissal, vagyis minden adott a sikerhez.

Őszinteség

Már az első telefonhívásból is kiderülhet, hogy valaki a tiszta utat járja, vagy trükközik. Sokan ugyanis nem merik bevállalni, hogy egy ingatlan iroda képviseletében telefonálnak. Ehelyett inkább magánemberként, „álérdeklődőként” próbálnak meg eljutni az ingatlanba. És fordítva is igaz, sajátként próbálják meg bemutatni az ingatlan. Talán el sem kell mondani, de ez egyértelmű tilos jelzés, és azonnal fordítsunk hátat. Viszont, aki egyenesen közelít, és egyből őszintén beszél, azzal érdemes foglalkozni, mert segíteni fog.

Persze emellett még az is nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a megjelenése, legyen megnyerő, átérezze a mi helyzetünket, és ne csak egy csónakban üljünk, hanem egy irányba is evezzünk. Mert a magyar ingatlanpiacon igenis ilyen szakemberek dolgoznak. És ha erre vágsz Te is, akkor keress fel minket! Együtt sikeresek leszünk.