Amikor házat, vagy lakást veszünk, akkor az esetek 90 százalékában az drága. Minden esetben a lehető legolcsóbban szeretnénk megszerezni, és egyfajta kényszer, hogy a meghirdetett áron alkudjunk. Pont ezért a hirdetési árakat is úgy adják meg. Ami aztán további alkudozást generál. Próbáljunk meg tényszerűek lenni, és megnézni, hogy tényleg drága a Balatoni nyaraló?

Attól is függ, hol keresünk

Jelenleg nem kizárólag egyetlen ingatlanok kínáló oldal létezik. Mivel ez egy nyílt piac, ezért könnyen elképzelhetőek jelentős eltérések az árakban. Éppen ezért ajánljuk jó szívvel a www.citycartel.hu oldalt. Itt számos olyan ingatlan megtalálható, amely máshol nem. Sőt, ami az árakat illeti, itt nem találkozunk a földtől teljesen elrugaszkodott, elképesztő összegekkel. Ellenben számos jó lehetőség szemet szúró. Tegyél egy próbát az oldalon!

Az elhelyezkedés

Számos olyan tényező adódik, amely jelentősen tudja befolyásolni. Ilyen például a fővárostól való távolság, valamint az is, hogy konkrétan milyen közel van az ingatlanhoz a part. Bizony elég komoly ára van annak, hogyha csak minimális sétával szeretnénk eljutni a Balatonba.

A Budapestről gyorsan megközelíthető keleti részen átlagosan 400-500 ezer forintot kértek egy használt vízparti ingatlan négyzetméteréért, míg a távolabb eső nyugati településeken jellemző 100-300 ezer forint közötti négyzetméterár csupán a vízparti, kilátással rendelkező részeken volt magasabb.

Akinek azonban a vízpart, és az ezzel járó előnyök nem volt elsődleges szempont a vásárláskor, az akár 30-50 százalékkal is olcsóbban juthatott ingatlanhoz egy Balaton parti városban. Ez a 30-50 százalék akár több millió forintot is jelenthet.

Arról már nem is beszélve, hogy ahogyan korábban is írtunk már az sem mindegy, hogy a Balaton északi vagy déli partján veszünk meg egy házat vagy nyaralót. Mivel azonban ilyen nagy a választási lehetőség el is jutottunk oda, hogy megválaszoljuk a kérdést: Drága a balatoni ingatlan?

A válasz egyértelműen az, hogy „bár van drága ingatlan, de mindenki meg tudja találni a saját pénztárcájához mérten az ár-érték arányban megfelelőt. Tehát nem drága a balatoni nyaraló.”

És, hogy a jóból is a legjobb legyen Neked, keress meg minket! Mi segítünk abban, hogy mind anyagilag, mind időben a lehető legkönnyebben szerezz meg egy ingatlant a Balatonon.