Az szinte nem is kérdés, hogy mindenkinek az egyik nagy vágya, hogy a Balatonon szerezzen magának egy ingatlant. Erről már többször is beszéltünk. De az, hogy ez konkrétan merre legyen az már kevésbé egyértelmű. Kezdjük el a szűkítést! Legyen az északi, vagy a déli part? Most a Balaton déli partján kezdjük a vizsgálódást.

A közlekedés

Amikor leugrunk a Balatonra, akkor szeretnénk a lehető legrövidebb idő alatt megérkezni. Ezért egy balatoni ingatlan esetén megkerülhetetlen kérdés a közlekedés. A déli part ebben az északi előtt jár. Ennek oka, hogy a délipart mellett húzódik az M7-es autópálya, valamint a vasúthálózat is. A gyorsabb utazás pedig azt jelenti, hogy több időnk marad a kikapcsolódásra, pihenésre.

Sekélyebb a víz

Ki szeretne a Balatonba lépve 2 lépés után elsüllyedni? Ha a nyaralás teljes idejére úszás a célunk, bizonyára jobban járunk egy mélyebb vízzel, de mégis, a nyaralók többsége nem pancsolni és játszani szeretne a Balatonban? Ezt tulajdonképpen ki-ki döntse el maga! Viszont egyértelmű, hogy ha a déli parton beljebb megyünk ott is találunk olyan mélységet, amelyben kellemesen lehet úszni.

Ó, az a mesés kilátás

Ez egy kicsit érdekes kérdés, amikor a kilátást vizsgáljuk. Hiszen ezzel egyértelműen a másik partról beszélünk. Na, mindegy is, a lényeg, hogy a Balatonról készült mesés képek, amelyek bebarangolják az internetet, jellemzően az északi partot ábrázolják, vagyis a déli partról készülnek. Ennek tudható be az is, hogy egyre több kilátó épül a Balaton déli partján.

Azok a bizonyos anyagiak

Semmiképpen sem elhanyagolható szempont az anyagi megközelítés. Akár ingatlanárakat tekintve (itt keress www.citycartel.hu ), akár az átlagos kiadásokat tekintve a Balaton déli partján jelentősen olcsóbban meg tudunk lenni, mint az északin.

Ha végigolvastad ezt a cikket, akkor láthatod, hogy melyek azok az érvek, amelyek a Balaton déli partja mellett szólnak. Szerintünk elég meggyőző érveket tudunk felsorakoztatni a déli parton található ingatlanok mellett. Nincs is más dolgod, mint megkeresni minket! Mi pedig segítünk álmaid új ingatlanját megtalálni, akár a Balaton déli partján!