Egyéb kategória

Virtuális séta? Új dimenzió az ingatlanértékesítésben

A 3D virtuális séta az ingatlan eladás olyan eszköze, mely az eladással foglalkozók, valamint a vásárlók számára egyaránt hasznos lehet. Az egyszerű, statikus fotókkal ellentétben ugyanis jóval látványosabb módon mutatja be ingatlanunkat, betekintést kínálva a lakás teljes területére. 

Most bemutatjuk azt, milyen előnyöket rejt magában egy 3D virtuális séta elkészítése az eladók, valamint a lakásvásárlók szempontjából. 

Az ingatlanvásárlók számára a virtuális séták legnagyobb előnye, hogy felfedezhetik, körbejárhatják az általuk választott lakást. Anélkül, hogy egyáltalán fel kellene állniuk otthon a fotelből vagy a karosszékből. A 360 fokos bejárhatóság lehetővé teszi, hogy felfedezzük a ház minden zugát, ez pedig tökéletes képet ad arról, hogy milyen is a kiszemelt ház valójában.

Az ingatlanügynök számára a 3D virtuális séta éppen ezért segít a potenciális vásárlók elvárásainak kezelésében. Egy 3D-s túra után ugyanis potenciális vevők képesek megalapozottabban dönteni arról, hogy mely házakat szeretnék személyesen is megtekinteni.

Ez időt takarít meg az ingatlanügynöknek, és egyben gyorsabbá is teszi az értékesítés folyamatát.

A 3D virtuális séta segít abban, hogy sose kelljen potyára utaznunk egy ingatlan megtekintéséért. A 360 fokos lakásbemutató túrák segítségével a teljes lakást körbejárhatjuk, így már kizárólag csak azokat az ingatlanokat kell személyesen megtekintenünk, amelyek a virtuális séta alapján már szimpatikusnak bizonyultak.

Ilyen módon rengeteg pénzt, időt és energiát spórolhatunk a lakáskeresésen, arról nem is beszélve, hogy jóval hamarabb és biztosabban találhatjuk meg azt az otthont, melyről mi és családunk is régóta álmodozunk. Ez pedig nem csak a vevők, de az eladók dolgát is megkönnyíti, hiszen többé nem kell a komolytalan érdeklődők körbevezetésével vesződniük.

Magyarországon egyre több cég foglalkozik 3D virtuális séta szolgáltatással, melyet egy speciális, 360 fokos kamerával készítenek. Az adott területen készítenek rengeteg gömbpanoráma fényképet, melyeket utóleg egy szoftverrel illesztenek össze, úgy, hogy a látogató szabadon mozoghat a térben. Ezen folyamat alatt egyébként 3D modell és alaprajz is készülhet a virtuális túra mellett.