Bár Magyarországon is lehet bőséggel luxusházakat találni és vásárolni, teljesen más árakról beszélhetünk itt, mint a leghíresebb amerikai sztárok ingatlanjai esetében.

 

A City Cartel kínálatában a legdrágább családi ház Budapesten egy 16,5 millió euróért kínált belvárosi palota. A hetedik kerületben elhelyezkedő gyönyörű épületben az alagsorban egy teljesen kiépített wellness részleg található, így természetesen nem csak a belvárosi helyezkedése, de a pompája is az oka az összegnek.

 

Balaton környékén az egyik legdrágább ingatlan egy 190 millió Ft-os (kb. 560 ezer euró) panzió Balatonfenyvesen, 20 szobával. A tó szinte rögtön a szálloda lábánál mossa a partokat, emellett, ami igazán számottevő, hogy egy 92 négyzetméteres luxuslakás található az épületben nappalival, 2 hálószobával, gardróbszobával, konyhával és fürdőszobával.

 

Az USA-ban viszont más a helyzet, hiszen ott jóval magasabb áron kínálják a luxusházakat a celebeknek. Ugyanakkor ott is találni bőséggel olyan ingatlant, ami a budapesti palota árának a töredéke, ugyanis Chris Evans beéri egy 3,5 millió dolláros hollywood-i házikóval.

 amerikai sztárok ingatlanjai

 

Beyoncé-nél és Jay-Z-nél már más a helyzet. Bel-Air-i „búvóhelyük” a többszörösét éri a 7. kerületi háznak, nem beszélve a balatoni nyaralóról, ami „éppen, hogy” fél millió eurót ér. Az előadóművész pár háza 88 millió dollárt ér, vagyis több, mint százszor annyit, mint a Balaton melletti nyaralóépület.

 

 amerikai sztárok ingatlanjai

 

Bill Gates pedig egy harmadik kategória. A korábban leggazdagabb emberként ismert IT szakértő washington-i „campus-a” 127,5 millió dolláros összegben került ki a nagyközönség elé. Egy biztos, ha eladni szeretné, nem lenne könnyű vevőt szerezni rá.

 amerikai sztárok ingatlanjai

 

(forrás: mortgageafterlife.com)