Már nem is meglepő, ha kisebb lakásokat 40, vagy akár 50 millió forintos áron találunk a különböző portálokon. Azok az ingatlanok, amik 5-10 milliós áron keltek el 2010-ben, időközben a többszöröséért kelnek el.

 

Nézzük meg Balatonföldvár környékét! A Balaton déli partján még találni olyan nyaralókat, amik akár 16 millió alatt is kikerülnek a vásárlók elé. Ezek ugyan nem teljes értékű lakások, viszont folyamatos bevételt tudnak képezni, ugyanis kiadható nyaralóként funkcionálnak.

 

balatonföldvár

Piaci körülményekhez képest jóval olcsóbban fognak hamarosan elkelni, ráadásul Balatonföldvár központi helyén. 1 szobás, fürdőszobával és WC-vel ellátott 23 négyzetméteres szoba akár a vételár 0,1%-áért kiadható napi szinten, ami a nyári időszak alatt, vagyis 100 nappal számolva 10%-ot jelent éves szinten.

Ráadásul egy közös kültéri medence, teniszpálya, kerti grillező is jár Földvár legolcsóbb nyaralójához, ami azt jelenti, hogy főszezonban, akár 50%-kal is emelheti a szoba díját, amivel így még nagyobb hozamot lehet realizálni.

 

A mostani piaci körülmények között ez már kezd hasonlítani értékpapírszámla szolgáltató szintjéhez (portfolife.hu), ami a 2019-es évben hatalmas sláger volt, és az idei évben is ígéretes választásnak tűnik.

 

Az ingatlan előnye viszont a kiszámíthatóság. Természetesen az amortizációval számolni kell, de ilyen kis méretű nyaralószoba esetén ez kevésbé számottevő.