Sokan abban a tévhitben élnek, hogy nehéz a Balatonon megszerezni egy saját ingatlant. Nos, azt kell mondanunk, hogy el kell engedni a félelmeket, és csupán a tényekre hagyatkozni. Azért írjuk most ezt a cikket, hogy megmutassuk a kétkedőknek, és mindenkinek, hogy igenis megoldható, hogy egy gyönyörű ház legyen a miénk. Ráadásul a Balatonon.

Hol keressünk balatoni ingatlant?

Igazság szerint, hogyha felmész a citycartel.hu oldalra, akkor már nem is kell más oldalakat megtekintened. Itt garantáltad megtalálod azt az ingatlant, amelyre igazán vágysz. Ráadásul itt olyan házakat is láthatsz, amelyeket sehol máshol.

Mi is így bukkantunk rá erre a Balatonszemesen elhelyezkedő nyaralóra. Ahogy látható 55 négyzetméteres, 200 négyzetméteres telekkel. Gyönyörű képek mellett, ami fontos nekünk, hogy 33 millió forintba kerül. Nézzük, hogyan tudjuk ezt anyagilag megvalósítani.

Vegyük meg ezt a 33 milliós nyaralót!

Mindenki más helyzetből fut neki, de vegyük azt alapul, hogy nem egy hirtelen jött ötlettől vezérelve veszünk ingatlant, és van 8 millió forint megspórolt pénzünk.

E mellé az első nagy segítség a nemsokára induló Babaváró 10 millió forint lehet, amelyre legfeljebb havi szinten 50 ezer forintot kell, visszafizessünk. Hogyha van 3 gyermekünk, vagy ennyit tervezünk, akkor 10 millió forintot igényelhetünk CSOK néven, amelyből semmit nem kell visszafizetni. Így máris van 28 millió forintunk. A különbség 5 millió pedig felvehetjük a CSOK-hoz kapcsolódóan kedvezményes hitelként, amelynek végig fix a kamata, és nagyjából havi 30 ezer forintba kerül 20 évre. Így tulajdonképpen havi 80 ezer forintból meg tudjuk szerezni ezt a gyönyörű Balatonszemesi nyaralót.

Amennyiben 2 gyermekünk van, akkor a CSOK-on keresztül 10 helyett 2,6 millió forintot kapunk. Így a különbség 7,4 millió forintot hitelből kell finanszírozni. Így körülbelül havi 120 ezer forint kiadásra jön ki. Nem egy vállalhatatlan feladat.

Ha bármilyen kérdésed van, keress fel minket bátran! Mi segítünk Neked, amiben csak tudunk.