A múlthéten arról írtunk, hogyan lehet akár havi 80 ezer forintból is megszerezni egy gyönyörű ingatlant a Balatonnál. Azt persze tudjuk, hogy sok olvasónknak nincsen 3 gyermeke, ezért arra gondoltunk írunk a 2 gyermekeseknek is. Ők sincsenek most nehéz helyzetben, hiszen jelentős támogatásokat tudnak igényelni. Jöjjenek a részletek!

Hol keressünk ingatlant?

A válasz egyértelmű. Fel kell menni a www.citycartel.hu oldalra és itt olyan lehetőségeket is találunk, amelyeket máshol nem. Természetesen tudunk keresni az ingatlan mérete a szobák száma, és számos egyéb paraméter alapján. Egyértelmű, hogy a hely nekünk most az elsődleges szempont. Keresés közben megakadt a szemünk egy balatonfenyvesi ingatlanon, amely 25,8 millió forintba kerül. Számoljunk azzal, hogy ez lesz a mi új balatoni otthonunk!

Igényeljünk támogatást!

Menjünk szépen sorban! 2019 július elsejétől meg tudjuk igényelni a Babaváró hitelt. Ennek feltételeiről korábban itt írtunk. A lényege, hogy 5 éven belül kell, hogy megszülessen egy gyermekünk. Így akár 10 millió forintot is igényelhetünk, úgy hogy semmiféle kamatot nem kell fizessünk, és a törlesztésünk legfeljebb 50 ezer forint lehet.

Tehát eddig ott tartunk, hogy havi 50 ezer forintból van 10 millió forintunk az ingatlanhoz.

Vegyük még számításba a CSOK-ot. Itt fontos az ingatlan építése (új vagy régi), a mérete, és természetesen a gyermekeink száma. A kinézett ingatlan alapján, valamint, hogy 2 gyermekre igényeljük a CSOK-ot vissza nem térítendő 2,6 millió forintot kaphatunk.

Ezzel összesen már 12,6 millió forintunk van a 25,8 millióból. És akkor most számolhatunk azzal, hogy mekkora önerőt építettünk ki, és hogy mekkora hitelt vegyünk fel. Ne feledjük jelenleg havi 50 ezer forint fix törlesztést vállaltunk.

De nagyjából kalkuláljunk azzal, hogy 10 millió forintot 57.534 forintért tudunk felvenni egy 20 éves távra. Amennyiben ezt összegezzük, akkor láthatjuk, hogy egy 2 gyermekes család 107 ezer forint havi ráfordítással meg tudja szerezni ezt az impozáns balatonfenyvesi otthont szerezni. Te egy másikat szeretnél? Vagy ezt? Keress fel minket! Mi segítünk Neked, amiben csak tudunk. Így időt, energiát és pénzt spórolunk meg számodra.