Sokan vannak, akik azt hiszik, hogy a Balatonnál megszerezni egy ingatlant, az nagyon sokba kerülne számára. Nos, ez azért nem teljesen igaz. Ráadásul most olyan lehetőségek előtt állunk, amely ezt még könnyebbé tudja tenni. Mutatjuk a részleteket!

Találjuk meg az ingatlant!

Bár elsőre nehéznek tűnik, de azért nem olyan nehéz folyamat. Mindössze első lépésben el kell látogatni a citycartel.hu oldalra, és a megfelelő szúrések alapján kiválasztani az ingatlant, amely tetszik nekünk. Megnézzük, és már jöhet is a matek, hogy hogyan lesz a miénk. Válasszuk ki, mondjuk ezt a balatonboglári szép házat 25,9 millió forintért, és számoljunk!

Használjuk ki az állami támogatásokat!

Manapság még a csapból is az folyik, hogy milyen jó lehetőségeink vannak azzal, hogy 2019. július elsejétől elindul a Családvédelmi Akcióterv. Ebből, ami kimondottan érdekes, az a Babaváró hitel. Itt ugyanis mindenféle fedezet nélkül kaphat az államtól 10 millió forintot egy család. Az anyukának 18 és 40 év közöttinek kell lennie, és 5 éven belül meg kell születnie az első gyermeknek. A további részleteket itt találod. A lényeg, hogy legfeljebb havi 50 ezer forint lesz a havi törlesztés.

E mellé ha mondjuk három gyermeket tervezünk, akkor igényelhettek Családi Otthonteremtési Kedvezményt, méghozzá újabb 10 millió forint értékben. Erre ráadásul egyetlen forintot sem kell törleszteni, hiszen ez egy vissza nem térítendő állami támogatás.

Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, máris van 20 millió forintunk, mindössze havi 50 ezerért cserébe. Ha nem tervezel 3 gyermeket, akkor se aggódj a következő cikkünkben az egy és 2 gyermekesek számára fogunk kalkulálni.

A maradék 5,9 millió forintot vagy megoldjuk önerőből, vagy felveszünk rá egy hitelt. 20 éves távon ez már havi 30 ezer forinttól lehetséges. Így összegezve havi 80 ezer forintból Tied lehet ez a gyönyörű balatonboglári ingatlan. Ha érdekelnek ilyen lehetőségek, akkor keress fel minket! Mi segítünk benne, ahol csak tudunk.