Sokan azt gondolják, hogy lakást vagy házat eladni vagy venni egyszerű folyamat, bárki megcsinálhatja. Ugyanakkor minden szabályra, akadályra felkészülni rutin nélkül nagyon nehéz. Pont ezért fontos, hogy szakemberrel intézzük ingatlannal kapcsolatos tennivalóinkat. Na de Hogyan válasszuk ki a megfelelő ingatlanost?

 

Ha nagy ingatlanirodát választunk, akkor ott feltételezhetően nagy tapasztalattal rendelkező emberek dolgoznak. Ráadásul jóval nagyobb kínálat van terítéken egy önálló vállalkozóhoz képest. Kisebb irodák viszont jóval rugalmasabbak, és speciális igényeket is könnyebb velük intézni. Nem beszélve arról, hogy a jutalék is alacsonyabb.

 

De bármekkora cégnél dolgozik egy ingatlanos, a legfontosabb, hogy mennyire elégíti ki az igényeket. Aki igazán empatikus és figyelmes, az tudja, hogy mire vágyik az ügyfele. Tudja, hogy miket kell számára kínálni, és nem küld felesleges ajánlatokat.

 

Természetesen az is fontos, hogy a kiadó féllel egyeztett pontokat teljes mértékben betartja a közvetítő. Vagyis pont abban a formában kerül ki az adott ház vagy lakás, ahogy azt a tulajdonos kérte.

 

A legfontosabb az, hogy egy jó ingatlanosnak ismernie kell a piacot. Tudnia kell jól áraznia! Megfelelően kell időzíteni, és tudnia kell, hogy mikor lesz aktuális egy eladás! A környék adottságait 100%-osan ismernie kell! És bár kevesen foglalkoznak háttér információkkal, de kifejezetten fontos tudni, hogy milyen városfejlesztési tervek vannak kilátásban!

Nem beszélve a törvényi változásokról!

 

És ez még mindig nem minden. De már ennyiből is látszik, hogy összetett munkáról van szó. Melynek alkalmazásával nagyon sok időt spórolhatunk meg.