Tombol a nyár, helyenként olyan kánikula van, amelyet az ember városban, vagy ahogy egyesek hívják a „betondzsungelben” kimondottan nehezen visel. De mit lehet ilyenkor tenni? El kell menni egy kellemes vízpartra, legalább a hétvégén. Mondjuk a Balatonra. Az élményt csak fokozza, hogyha a sajátodba mész. Mutatjuk, hogyan szerezd meg!

Első lépés

Menj fel a citycartel.hu oldalra, és válaszd ki azt az ingatlant, amely igazán tetszik Neked. Alapjaiban ez egy egyszerű folyamat, de szerencsére olyan nagy a kínálat, hogy egy kis időt mire végignézed őket. De az biztos, hogy megéri.

A példa kedvéért mi is kiválasztunk egy ingatlant. Amin most megakadt a szemünk az egy 118 négyzetméteres két és fél szobás nyaraló Balatonbogláron. Az ára is kimondottan barátságos, hiszen 17,9 millió forintról beszélünk. Nézzük meg, hogyan menjünk tovább!

Beszélj az ingatlanossal!

Attól még, hogy a neten láttál egy ingatlant, még nem vagy készen arra, hogy meg is vedd. Fontos, hogy egy szakember elkísérjen, és megmutassa az ingatlant, és mindenre tudjon válaszolni. Neki ugyanis az a feladata, hogy a legjobb kapcsolatot kiépítse közted és az eladó között.

Természetesen, akár más ingatlant is tud előhúzni a tarsolyból, talán olyat is, amelyet Te nem találtál meg, de a beszélgetésetek alapján lehet, hogy pont arra vágysz. Sőt, általában az ingatlan megvételéhet szükséges anyagiakban is közben tud járni.

Harmadik lépés, a pénz

18 millió forintot összetenni nem egy lehetetlenség a mai világban. Az biztos, hogy kell rendelkezzünk pár millió forinttal. Tegyük fel, hogy 4 millió meg is van. Egyszerű fejszámolás után ez azt jelenti, hogy már csak 14 millió forint hiányzik.

Ezt akár hitelből is megoldhatjuk. Jelenleg amúgy is alacsonyak a kamatok. Kimondottan jó lehetőség lehet a Babaváró hitel, amelyre akár 10 millió forintot is kaphatunk. És legfeljebb 50 ezer forintot törlesztünk rá havonta.

Számos lehetőség adódik rá, hogy büszke balatoni ingatlantulajdonosnak mondhasd magad. Mi segítünk benne, keress fel minket! Együtt megtaláljuk az ideális nyaralót/házat a Balatonon.