Egyéb kategória

Árcsökkentés – Amit jó ha tudunk eladóként

Minden eladónak az az álma, hogy gyorsan és jó áron elkeljen az ingatlana, különösen akkor, ha pezseg az ingatlanpiac. De mi a teendő, ha nem úgy jönnek az érdeklődők, ahogy elvárná, vagy egyáltalán nem jönnek?

Aranyszabály a hazai ingatlanpiacon: minél tovább van egy lakás a piacon, annál kisebb az esélye, hogy jó áron adja el. Miért? Mert a vevő ezt fogja gondolni: ez az a lakás, amit már hónapok óta nem képesek eladni. Ha másnak nem kell, akkor nekem sem. Biztos valami baj van vele

Intő jelek, hogy fontólra vegye az ármódosítást:

1. Ha sokan megnézik az online hirdetéseket, de nem jönnek az érdeklődők
2. Ha kevés vagy nagyon elenyésző az érdeklődők száma
3. Ha sok az érdeklődő, de senkitől nem kapott ajánlatot

De milyen lépéseket tegyünk ármódosítás előtt?

Először is, ha még nincs, töltsünk fel minőségi képeket: bár az otthonunk gyönyörű lehet élőben, ha a hirdetésben rossz minőségű képek találhatók kevesen látják meg benne a potenciált. Fontosak a professzionális képek, hiszen ez az első vizuális kapcsolat egy eladó és egy vevő között. Meghozza a kedvet az érdeklődéshez, de csak az, ahol szép rend van, tisztaság és sok fény – törekedjünk hát erre.

Készítésünk alaprajzot: mindig legyen méretarányos 2D-s, akár 3D-s alaprajz, hogy a vásárlók jobban eltudják képzelni maguknak az ingatlant. Valamint, ha át lehet alakítani, akkor egy átalakítási lehetőséget is érdemes felajánlani. 

Ellenőrizzük a hirdetés leírását: győződjünk meg arról, hogy a lehető legjobb megvilágításba helyezte el az ingatlanát. Ügyeljen arra, hogy mutassa be az otthona legjobb tulajdonságait, de ne dicsérje túl, mert az is rosszul sülhet el.

Koncepciók az árcsökkentésre

Cselekedjünk gyorsan: az érdeklődők száma jelentősen csökken az első pár hét után. Miért? Mert elveszti az első megjelenés varázsát. Ha úgy véli, hogy csökkentenie kell az árat, ne húzza sokáig.

Senki sem szeret ármódosítást végrehajtani, ezért az eladók gyakran hajlamosak többszöri kis árcsökkentésre, hogy enyhítsék a fájdalmat. Viszont mi ezt nem javasoljuk, egyszer de egy nagyobb módsítás sokkal jobb eredménnyel zárul.