Egyéb kategória

Miért jobb a franchise, mint az önálló iroda?

Miért jobb a franchise, mint az önálló iroda?

Megmutatjuk

A magyar ingatlanközvetítői piacot továbbra is a meghatározó franchise hálózatok uralják, azonban egyre több szerep jut az önálló, kisebb irodáknak is.  

Az ezredforduló időszaka elhozta az ingatlanközvetítőhálózatok jelentős térnyerését. Számos franchise rendszer vált ismertté. Ennek köszönhetően egyre több iroda nyílt országszerte, ami azt is eredményezte, hogy az ingatlanreferensek száma is megugrott – mind a franchise mind a magán szektorban.

Melyek az alapvető különbségek a nagy hálózatok és a kis irodák között? Most ennek próbáltunk utánajárni az alábbi szempontok figyelembevételével.

Infrastruktúra

A jelentős hálózatok az ország számos fontos pontján megtalálhatóak – az irodák szinte kivétel nélkül kiváló infrastruktúrával rendelkeznek. Ezek az irodák tehát többnyire frekventált helyeken találhatóak, amit az ügyfelek is könnyen megtalálnak.

A hálózatoknál naprakész, professzionális oktatási rendszerben képzik a referenseke, valamint megfelelő infrastruktúra is rendelkezésre áll, hiszen az irodákban minden szükséges támogatást megkapnak a munkatársak.

Nem feltétel a mennyiségi szemlélet

Akik még nem találkoztak igazán profi franchise hálózattal, azt is gondolhatják, hogy ott „futószalagon” szolgáltatják a referensek az ingatlanokat- emiatt kevesebb figyelem irányul 1-1 ingatlanra.

A City Cartel Balaton egyik alapköve, hogy minőséget és nem mennyiséget képviselünk. Igaz ez a hálózatunkban dolgozókra is, és az ingatlan portfóliónkra is. Mi azt valljuk, hogy a teljesítménykényszer helyett inkább kisebb mennyiségű ingatlant forgalmazunk, ezáltal sokkal közvetlenebb kapcsolatot alakíthatunk ki ügyfeleinkkel, jobban megismerjük az ingatlan tulajdonságait, illetve magát a tulajdonost is, ezáltal könnyebb a számunkra is megfelelő vevőt találni, és igaz ez fordítva is.

Egyik napról a másikra ingatlanos

Biztosan sokan vagyunk, akik ismerősi körében pikk-pakk ingatlanos lett valaki. Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy azt gondolják ez egy egyszerű szakma: csak bemutatom a lakást, majd miután megegyeznek a felek, el is tehetem a jutalékot. Ez a valóságban egyáltalán nem így működik. Az önálló, kisebb irodákban nem feltétlenül kötelező, hogy elsajátítsák az értékesítés, az építésügyi és a különböző hivatalok által előírt jogszabályok ismeretét, és a jogi dolgokról nem is beszéltünk. Pedig ezek nélkül nagyon könnyű hibába esni – ez pedig akár több millió forintos tanulópénzt jelenthet.

Egy franchise iroda felkészíti leendő munkatársait minden szükséges ismerettel, és ezután sem engedi el a kezét – egy tapasztalt kolléga egyengeti a belépő kolléga útját, míg úgy nem látja mindkét fél, hogy képes az önálló munkavégzésre.