A City Cartel balatoni irodájának vezetőjét Makarész Andrást kérdeztük a munkájáról, tapasztalatairól. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen előnyöket lát a magyar piacon.

 

1. Az iparágon belül megannyi vállalatot találni, amik különböző rendszerben működnek. Mi az, amit a City Cartel rendszere kapcsán igazán kiemelnél?

 

Nehéz egy-egy konkrét dolgot kiemelni, Úgy gondolom, az összképet kell ilyenkor figyelembe venni, hogy adott esetben mit tud adni egy ilyen hálózat akár iroda szinten akár értékesítő szinten. Véleményem szerint, ha mégis egy dolgot ki lehet emelni az a jutalék rendszer! Szerintem a nagyobb hálózatokéhoz hasonlítva a legértékesítő barátabb és a legkorrektebb! Jól kidolgozott és átlátható, valamint folyamatos lehetőséget biztosít az előrelépésre!

2.Mennyire biztosítja a City Cartel a promóciót a munkádhoz?

 

A balatoni City Cartel irodák minden marketing lehetőséget kihasználnak, amit a piac enged, valamint folyamatosan keressük és kutatjuk a további azon lehetőségeket melyekkel még eredményesebbek és színvonalasabbak tudnak lenni a hirdetéseink.

 

3. Manapság szinte minden ingatlaniroda foglalkozik az értékesítők képzésével. Már csak a jogszabályok változása miatt is ezek nagyon fontosak. Milyen rendszerességgel fordul elő up-to-date képzés?

 

Képzések folyamatosan vannak, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a kollégák mindig fejlődjenek és haladjanak a kor értékesítési rendszerével. A heti meetingeket, a vezetői értekezleteket is azért hoztuk létre, hogy a napi, heti aktualitásokon túl a jogszabály változtatásokkal, értékesítési stratégiákkal, újabb építészeti sajátosságokkal képben legyenek a kollégák. Fontosnak tartjuk emellett az Önképzést is, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki sikeres értékesítő legyen.

4. Amúgy mennyire nehéz ezen jogszabályokat elsajátítani? Valamint mennyire nehéz a változásokra figyelni?

Úgy gondolom, az élet bármely területén vannak napi, heti, havi változások. Ez ennél a munkánál sincs másként. Figyelni kell folyamatosan és képezni magunkat. Mindennek az a kulcsa, hogy „légy résen”!

5. A munka hány százalékát teszik ki a háttértevékenységek?

Az irodai adminisztráció a közelmúltban bevezetett GDPR jogszabályok miatt talán kicsit hangsúlyosabb lett, de a munka nagy része azért még mindig a kommunikációra és az ügyfélkezelésre alapszik!

 

6. A balatoni régió az egyik legkedveltebb ingatlanpiac az országban. Tudsz még olyan országot említeni, ahol a főváros mellett az üdülőközpont is ugyanolyan értékkel bír?

 

Olaszországban és Spanyolországban a tengerparti települések legalább olyan értékkel bírnak mint a főváros. Gondoljunk csak bele Barcelonába milyen árak mutatkoznak!