Ingatlan

Új építésű lakás jövő nyárra? Siessen, nehogy lemaradjon!

Igyekezniük kell azoknak, akik a jövő nyarat a saját balatoni nyaralójukban szeretnék tölteni – legalábbis, ha új építésű lakásra vágynak. A koronavírus talán egyetlen pozitív hatása, hogy megélénkült a balatoni ingatlanpiac. Már 2020 második felében is tapasztalható volt, hogy egyre több projekt kelt el a tervezőasztalról, ami 2021-ben csúcsosodott ki igazán. Idén nyárra már alig volt a költözhető beruházásokban szabad lakás, sőt nehéz találni lefoglalható ingatlant a jövő nyárra átadásra kerülő lakóprojektekben is.

Az ingatlanpiac folyton változik, ezt már megszokhattuk. Most épp az értékesítés szakasz rövidül, a választás felgyorsul. A minőségi projektek, a megbízható, jó referenciákkal rendelkező beruházók által épített lakások gyakorlatilag pár héten belül elkelnek.

Főleg a fővárosi multik tartják a home office munkarendet, ami egyébként országosan is egyre gyakoribb, így egyre többen hagyják ott kert nélküli, csupa aszfalttal körülvett kis lakásaikat, hogy a Balaton mellett élhessenek.

A Balaton és a déli part különösen kedvező fekvésű az otthonról dolgozóknak, hiszen autópályán 1 óra alatt elérhető a főváros, valamint minden megtalálható, ami szükséges az állandó lakhatásnál.