Ingatlan

Évértékelő interjú Makarész Andrással, a City Cartel balatoni ingatlanirodáinak tulajdonosával

Az Év Irodája a City Cartel Franchise Hálózatában – Ez az a díj, amit az iroda már hosszú évek óta birtokol. Hogy mi a titka ennek a hosszú sikerszériának? Megkérdeztük Makarész Andrást, a City Cartel balatoni ingatlanirodáinak tulajdonosát.

Számodra miben rejlik az iroda sikere?

Nagyon hálás vagyok a csapatomért! Büszke vagyok minden kollégámra, egy rendkívül nehéz terepen teljesítenek minden egyes nap fantasztikusan.

Úgy gondolom, hogy az iroda ereje a csapategységünkben rejlik, szerintem ez a sikerünk egyik kulcsa. Mindig is azt vallottam, hogy minőségben és nem mennyiségben kell gondolkodni. Továbbra is viszonylag „kis” létszámú lesz a csapatunk, de míg más ingatlanirodákban magas a fluktuáció, a mi csapatunk magja évek óta állandó.

Egy picit tekintsünk vissza 2021-re. Hogyan értékeled az ingatlanpiacot és az iroda teljesítményét?

Minden szempontból pozitív volt a tavalyi év. A Covid ellenére még egy szintet tudtunk lépni, még magasabb színvonalat tudtunk kiépíteni, emellett az elégedett ügyfeleink száma is növekedett.

Az ingatlanpiac az utóbbi években rengeteget változott, folyamatosan alakul, és ennek a változásnak jó részese lenni, ugyanakkor nehéz gyorsan reagálni rá. Úgy gondolom nekünk ez is sikerült.

Mit vársz a 2022-es évtől?

Egy mérföldkőhöz érkeztünk: ebben az évben lesz 10 éve, hogy megnyitottuk az első irodánkat Siófokon. Ebben a 10 évben rengeteg munka, lemondás és tanulópénz van. De ennek köszönhetően vagyunk egy ilyen piacon nagyon hosszú ideje meghatározó szereplők, amiből természetesen idén sem engedünk.

A 2022-es évvel kapcsolatban bizakodó vagyok, minden előrejelzés és a saját tapasztalatom szerinte a piac cseppet sem fog csendesedni. Sőt, 10-15%-os áremelkedéssel számolhatunk ebben az évben, amit a kereslet is követni fog.

Egy biztos, mi ugyanazzal az elszántsággal, precizitással és szakmaisággal dolgozunk mint eddig.