Mivel továbbra is közkedvelt Balaton és környéke a nyaralók, valamint az ingatlanvásárlók körében, így egyre több új apartmanház, családi ház és lakás épül az északi és a déli parton is.

 

Ugyanakkor még mindig rengeteg, klasszikus elemekkel bíró, palotaszerű épületekre is lehet bukkanni. Ezek gyakorlatilag gyöngyszemei a magyar tengernek.

 

Balaton régi ingatlanjai

1910-ben épült Balatonalmádiban ez a szecessziós villa, melynek értéke 79 millió Ft.

 

Magyarországon a szecessziós építészet a 19-20. század fordulóján volt meghatározó, jegyei az 1890-es években tűntek fel először. Nagyjából az első világháború végéig volt népszerű, ezért is bír nagy értékkel ez az épület, hiszen közel másfél évszázada áll a Balaton közelében.

 

Azért is meghatározó stílusról van szó, mert az egyik leghíresebb képviselője Lechner Ödön, akinek legfőbb munkája az Iparművészeti Múzeum volt. Ha esetleg Balatonalmádi messze van, és kíváncsiak vagyunk a szecessziós stílusra, akkor a múzeum mellett a Gresham palotát és a Gellért fürdőt érdemes megnézni.

 

Több előnye miatt kifejezetten erős üzleti lehetőségnek számít ez az épület. Egyrészt Balaton melletti ingatlanról van szó, másrészt pedig ismert történelmi építészek által kedvelt stílusban épült. Mivel 80 millió Ft alatti az ára, így alacsonyabb áron lehet hozzáférni, mint a több száz milliós ingatlanokhoz, cashflow szempontjából viszont hasonló nagy értékkel bír. Már csak azért is, mert filmforgatási helyszínnek is kiváló, aminek köszönhetően a külföldi producerek nagyon erős célszegmensnek számítanak.

 

 

(Kép forrása: www.index.hu)