Mivel továbbra is közkedvelt Balaton és környéke a nyaralók, valamint az ingatlanvásárlók körében, így egyre több új apartmanház, családi ház és lakás épül az északi és a déli parton is.

 

Ugyanakkor még mindig rengeteg, klasszikus elemekkel bíró, palotaszerű épületekre is lehet bukkanni. Ezek gyakorlatilag gyöngyszemei a magyar tengernek.

 

Balaton régi ingatlanjai

A Gombás-kúria a 18. század végén épült, stílusa szerint késő barokk.

 

Ma népszerű étteremként és hotelként működik. Balatonfüreden helyezkedik el, mely város már a korábbi évszázadokban is nagyon kedvelt üdülőhely. Mivel a város vihargyors és nagyvolumenű turisztikai fejlesztéseken ment keresztül, így tartósan lett az egyik legnépszerűbb balatoni város.

 

A Gombás-kúria a füredi műemlékek közül az egyik legrégebbi, viszont nagyon nagy jelentőséggel bír művészeti szempontból. A 18-19. század fordulóján borházként és nyári lakként funkcionált. Az épületegyüttes a festői szépségű Tamás-hegy lábánál terül el. Turisztikai erejét az is okozza, hogy nem csak autentikus, hanem egyben elegáns is.

 

Évszázadokkal később, 2006-2007-ben családi és pályázati forrásokból renoválták, teljeskörű restauráláson esett át. Így már nagyon színvonalas kúria-hotellé alakult. A wellness központtal ellátott szálloda 30 főt tud elszállásolni, tehát kis esküvők megszervezésére is alkalmas.

 

Mivel ezek az ingatlanok olyan régióban vannak, mely mindig is közkedvelt volt nem csak a magyar emberek, de a külföldiek számára is, így turisztikai szempontból örökérvényű értékkel bír, tehát hosszú távon számít jó befektetésnek. A Gombás-kúria ráadásul az egyik legnépszerűbb városban található, ami a prémium minőséget kedvelőknek is vonzó. 30 fős folyamatos elszállásolással akár 1-2 éven belül megtérülést jelent egy új tulajdonosnak. Főleg ha a zártkörű rendezvényekre fókuszál a szolgáltató, mely alkalmanként 300.000 Ft bevételt jelent.

 

 

(Kép forrása: www.index.hu)