Ingatlan

Az ingatlanközvetítők napja​

Sokszor halljuk, hogy nekünk, ingatlanértékesítőknek milyen könnyű – csak megmutatjuk a szép házakat, cserébe pedig mennyit keresünk ezzel az egyszerű munkával. A mi életünk egy kis szeletét teszi ki az ingatlanok bemutatása, egy hosszabb folyamat vezet a helyszíni prezentációig, amit most meg is mutatunk.

Az ingatlanközvetítő munka egy rendkívül összetett szakma. Szükség van a szakmai tudás mellett kiemelkedő kommunikációra, értékesítői attitűdre, hivatástudatra, rugalmasságra, türelemre, pszichológiai érzékre.

Egy ingatlanközvetítő órákat tölt a különböző hirdetési oldalak tanulmányozásával. Természetesen a saját portfólióját is ebből az adatbázisból bővíti, de emellett a hirdetésekben bekövetkező változásokat is figyeli: milyen új ingatlanok jelennek meg, milyen árváltozások történtek, mely ingatlanok kerültek le, de a konkurens irodák portfólióját is figyelemmel kíséri.

A portfólió bővítéséhez szükséges az új ingatlan felvétele, amit a hirdetési oldalak áttekintése után, a referens számára szimpatikus hirdetések felhívásával kerül sor. Ilyenkor a tulajdonosokkal egyeztetve, egy személyes találkozó során felmérik az ingatlan minden fontos és aprónak tűnő tulajdonságát. Ekkor kerül aláírásra a megbízási szerződés is.

A referens ezután feltölti az iroda adatbázisába az ingatlant, ami moderálást követően kerül ki a különböző hirdetési felületekre.

Az irodánk munkatársai által regisztrált ügyfelek számára minden beérkező, új ingatlant – ami megfelel a keresési paramétereiknek – automatikusan kiajánlunk. Ők egyszerűen megtekinthetik e-mail fiókjukban az új ajánlatokat, egy kattintással jelezhetik is számunkra a megtekintési szándékukat. Ezután mi felvesszük a kapcsolatot a tulajdonossal és az ügyféllel is és egyeztetünk egy időpontot.

A nem regisztrált ügyfeleket kollégáink „megszűrik” – ami azt jelenti, hogy célirányos kérdéseket tesznek fel, amelyből kiderül, hogy az az ingatlan, melyet látott egy hirdetésben valóban megfelel számára, illetve milyen más ingatlanokat mutathatunk be a számára. Ezzel a pár egyszerű kérdéssel számos kellemetlen pillanatól kímélhetünk meg minden felet.

Végül az ügyfeleink visszajelzései alapján személyesen is bemutatjuk a kiszemelt ingatlanokat.

A teljes ügymenet alatt segítjük a gördülékeny megállapodást. Képviseljük mindkét fél érdekeit, segítünk előkészíteni a szerződéskötést, vagy a hitelfelvétellel kapcsolatos ügyintézéseket. Amennyiben igénylik a felek, a szerződéskötésen is részt veszünk, ahogy a birtokbaadáson is.

Egy igazán profi értékesítő a fent leírtak mellett folyamatosan képzi magát szakmailag. Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy tisztában legyen például a kapcsolódó törvényi, építésügyi előírásokkal, adózással kapcsolatban, hiszen olykor milliók múlhatnak egy tévedésen.