Ha valaki minden áron a Balaton partján szeretne házat vásárolni, akkor nagyjából a budapesti árakkal kell számolnia, persze ez partszakasz függő.

 

Az, hogy milyen árakon lehet minél drágább, minél nagyobb luxus ingatlant venni, már egy másik kérdés. A Balaton legdrágább ingatlanja az egyik (ha nem a) legdrágább ház egy Keszthelyhez közeli nagyközségben, Gyenesdiáson található. Csupán 200 méterre van a tópart az említett 700 négyzetméteres háztól, ami egy közel 1400 négyzetméteres területen terül el. Az épületben 8 lakás található, ebből a legkisebb 35, a legnagyobb pedig 120 négyzetméter alapterülettel bír.

 

A kérdés persze rögtön felmerül, hogy vajon mennyibe kerülhet ez a palota. 600 millió forintért hirdetik, amivel bőven kiemelkedik a piacról. Természetesen ennél lehet drágább ingatlant is felépíteni egy szűz telken (ha esetleg kevés lenne a 8 lakás).

 

Már csak azért is csúcsosodik ki a piaci árakhoz képest ez a ház, mert a listán szereplő következő ingatlanok 200-300 millió forint értékben kerültek fel hirdetésre. Természetesen az ár függ attól is, hogy milyen modern kialakításról van szó, valamint, hogy milyen a területi elhelyezkedés. Jelen esetben nem csak a méret számít.

 

Például Balatonfüreden található olyan „csak” 124 négyzetméteres penthouse, ami 247 millió forintért kapható. Tehát méretben jóval kisebb a többi, ebben az árkategóriában megjelölt ingatlanhoz képest, viszont az elrendezés, a látvány, amit Tihany nyújt, az sokaknak nagyon értékes.

 

(kép forrása: https://www.udvarhely.ro/testvertelepules/tihany/)