Ingatlan

Mit csinál egy ingatlankezelő?

Az ingatlankezelő szakember jövedelemtermelő vagy más szóval bérbeadott ingatlanok kezelésével, továbbá a kezeléssel összefüggő feladatok irányításával és ellenőrzésével foglalkozik. Az ingatlankezelő a tulajdonos érdekeit szem előtt tartva, a kiadó lakások teljeskörű menedzselését vállalja, végzi.

Egy profi és jó szakember a bérlővel és a lakással kapcsolatos teendők terhét leveszi az elfoglalt vagy külföldön élő tulajdonos válláról.

Az egyik legértékesebb vagyontárgyunk az ingatlanunk, ezért fontos, hogy milyen állapotban kapjuk vissza a bérleti szerződés lejártakor a bérlőtől.

Mit is takar pontosan az ingatlankezelés?

 

Elsődleges cél a sikeres bérbeadási folyamat, amelyhez szükség esetén javaslatot tesz a tulajdonos számára, segítve ezzel a lakás piacképesebbé tételét.

A megfelelő bérlő kiválasztása egy nagyon fontos momentum. A szerződéskötés előtt egy személyes konzultáció alkalmával győződünk meg arról, hogy a legmegfelelőbb bérlővel szülessen megállapodás elkerülve, vagy legalábbis minimálisra csökkentve ezzel a későbbiekben kialakuló problémás esetek számát.

A dokumentáció mellett történnek, mind a lakás állapotának pontos rögzítése, mérőórák aktuális állása, átadott kulcsok, lakás berendezésének leltározása és mindez fényképes dokumentációval alátámasztva.

A bérleti időszak során, a bérlő minden felmerülő kérdésével, illetve problémás helyzetben az ingatlankezelőhöz fordul, ami nagy segítséget jelent a külföldön vagy vidéken élő, elfoglalt vagy angolul nem beszélő tulajdonnak.

Havonta kiemelt figyelmet fordít a bérleti díjak, rezsi számlák beszedésére és ezáltal a pénzügyi rendezettség betartatására.

Bármilyen felmerülő karbantartási problémát orvosol, megszervez és lebonyolít

Kinek éri meg, hogy ingatlankezelési szolgáltatásunkat igénybe vegye?

Nagy segítség annak, aki vidéken él vagy külföldre költözött s ezzel akadályoztatva van, hogy a bérbeadott lakás ügyeivel foglalkozzon, akár napi szinten vagy hirtelen felmerülő helyzetek megoldásakor. Továbbá aki elfoglalt, s ezáltal nincs ideje a lakás ügyeire, teendőire.

Bár egyre többen tudnak idegen nyelveket, mégis akad még sok olyan tulajdonos, aki nem beszél angolul, s így akadályba ütközik a bérlővel való kommunikáció, abban az esetben, ha a bérlő külföldi hallgató, személy. Vagy szimplán csak ha problémás számára a bérlővel való kapcsolattartás, kommunikáció.

 

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy egy jó ingatlankezelési szakember visszatermeli a munkája, szolgáltatása díját.