Azt már többször tisztáztuk, hogy a Balaton parti házak, lakások, nyaralók hasonló árakban vannak, mint a budapesti ingatlanok. Persze ez sok mindentől függ. Például attól, hogy melyik balatoni városról van szó.

 

Siófok az egyik legnépszerűbb település a tó déli oldalán. Ráadásul mivel a fővároshoz az egyik legközelebbi helyről van szó, így infrastruktúra szempontjából is nagyon előnyös. Emiatt kiemelt területnek számít az ingatlanpiacon is. Nézzük is meg milyen tulajdonságokkal rendelkezik Siófok legolcsóbb háza.

 

A legolcsóbb egy 5 millió forintos weekend ház, ahol igazából a telket vásároljuk meg, hiszen az építmény annyira kicsi, hogy szinte tényleg csak néhány eszköz tárolására, esetleg egy hálórész kialakítására ad lehetőséget.

 

Siófok legolcsóbb háza

(kép forrása: kickstarter.com)

 

Természetesen megfelelő invesztícióval ki lehet alakítani olyan építményt, amivel teljes mértékben ki lehet használni az 1200 négyzetméteres telket. 15-20 millió forint között már tökéletesen kialakított házakra is lehet lelni a piacon, ha viszont valaki 9 számjegyű kategóriában keresgél, akkor akár a Balatontól pár méterre lévő szállodákat és akár 10 szobás kis palotákat is talál.

 

Ha viszont kínálati oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor már el is gondolkodtunk az 5 milliós házban, ami kialakítható akár 100 millió forintos ingatlanná is, jóval kevesebb befektetésből.

 

(Borítókép forrása: pinterest.com)